Atliktas tyrimas įrodė, kad tokios paslaugos, kaip Vakarienės prenumerata prisideda mažinant išmetamo anglies dioksido kiekį! Didžiausia dalimi dėl to, kad maisto produktų krepšiai komplektuojami taip, kad neliktų maisto likučių.
Tyrimą 2019 m. atliko University of Michigan. Pasaulyje stipriai išpopuliarėjus maisto produktų su receptais paslaugai, daugelis šia veikla užsiimančių įmonių sulaukia priekaištų dėl sukuriamos papildomos pakuotės.
Tyrimo metu buvo vertinami anglies dioksido kiekiai, atsirandantys visos produktų grandinės – nuo auginimo iki galutinės logistikos – metu. Paaiškėjo, kad net įvertinus papildomai sukuriamą pakuotę, produktų rinkinių krepšių anglies dioksido kiekiai lieka mažesni, nei tuos pačius patiekalus bandant sukomplektuoti asmeniškai prekybos centruose ar elektroninėse parduotuvėse. Tam didžiausią įtaką daro maisto likučiai: produktų rinkiniuose daugelis pakuočių mažesnės, pasvertos ir pritaikytos konkrečiam patiekalui, tad baigus gaminti šaldytuvas lieka tuščias. Kita svarbi dalis – planinė įmonių logistika. Daugiau apie tyrimą: Šaltinis