Vaikų atsiradimas į kiekvienos moters gyvenimą įneša pokyčių. Mano gyvenime po Paulos atsiradimo didžiausias pokytis įvyko virtuvėje.
Su maistu iki tol bendro turėjau tik tiek, kad jį mėgau ir vertinau, tačiau dažniausiai dariau tai svečiuose ar maitinimo įstaigose. Prieskonių, įrankių ir produktų įvairovė parduotuvėse man visada keldavo nedidelę paniką.
Tad, atvirai kalbant, buvo šiek tiek neramu, kokiu būdu augant kūdikiui mano namuose atsiras to šviežio, kokybiško ir įvairaus maisto…
2015 metų vasarą Paulai artėjant prie jos pirmojo gimtadienio viešėjau Švedijoje pas savo nuostabią draugę Juliją.
Stebėdavau virtuvėje, kaip ji lengvai ir paprastai gamina mums įmantrius patiekalus. Julija naudojosi švediška “Vakarienės prenumerata”. Ir mano širdis uždainavo!
Tapo aišku – kokybiškas ir įvairus naminis maistas visai ne fantazijos, laisvo laiko ar kulinarinių įgūdžių klausimas. Tai tiesiog gera vadyba!
Neabejojau, šeimoms Lietuvoje taip pat reikėtų tokios paslaugos. Todėl tų pačių metų rudenį subūriau nedidelę komandą, užkūriau internetinę svetainę ir susidėliojusi visus procesus paleidau pirmąją mūsų šalyje maisto produktų su receptais paslaugą.
Maniau, padarysime pilotinį projektą ir bus matyti, ar verta tęsti.
Pristatyti naują paslaugą šalyje – nemenkas iššūkis. “Jūs tik neužsidarykite!” – pirštus sukryžiavę tada sakė mums pirmieji klientai. Dauguma jų jau buvo šią paslaugą bandę ar bent girdėję apie ją užsienyje. Tačiau likusią šalies dalį įtikinti paslaugos gerumu buvo gerokai sudėtingiau…
Nuo 2015 m. įvyko daug dalykų. Tame tarpe mūsų namuose ir degustacijose atsirado dar vienas kūdikis.
O aš iki šiol esu labai nuoširdžiai įsitikinusi, koks nerealus dalykas ta “Vakarienės prenumerata”. Apie tai mums dažnai papasakoja ir ištikimi vakarieniautojai. Kažkam ši paslauga atradimas, nes visai nejučia šeima pradėjo valgyti ženkliai didesnius kiekius daržovių; kažkas ją vertina, nes atrado kruopų įvairovę ir skirtingus būdus jas ruošti; kažkam tai esminis pokytis gyvenime, nes pagal nesudėtingus receptus namuose vakarienę namuose pasikeisdami ėmėsi ruošti visi namiškiai.
Bet labiausiai mane džiugina pokyčiai, susiję su vaikais. Žinau istorijų, kad pagal mūsų receptus gaminti pradėję, išmokę ir pamėgę vaikai jau užaugo ir net savo studijas susiejo su maisto tema. O tūkstančiai vaikų, į kurių namus dažniau ar rečiau atkeliauja “Vakarienės prenumeratos” krepšys išdrįso paragauti kažkokį naują dalyką, išmoko vieną kitą naują žodį, pasinaudojo ta proga gražiau padengti stalą ir, tikiu, tėvelių paskatinti aptarė ragaujamus naujus patiekalus. Juk tai reiškia, kad mes prisidedame prie maisto kultūros puoselėjimo šalyje. Valio!